Den Danske Riviera lægger bølger til ny surf-konkurrence

by Lotte Lund


file-page1 2 Drømmer du om en sommer med sol, stærk vind og saltvand i håret? Er du glad for havet og vant til at tæmme de barske bølger? Eller kunne du bare have lyst til at udfordre din balance på et bræt med skumsprøjt om ørene?

For første gang på Den Danske Riviera er der nu mulighed for at deltage i en surf-konkurrence.

FIRST ANNUAL HORNBÆK SURF COMPETITION løber af stablen:
LØRDAG D. 5. AUGUST KL. 10 – 17 PÅ HORNBÆK STRAND

Unik båd sørger for bølger
Surf Shop Hornbæk står bag, og inviterer alle – både øvede, let øvede og begyndere til at kaste sig ud i bølgerne og konkurrere i bedste Hawaii-stil. Og skulle det være vindstille på dagen, er der også råd for det. Ejerne bag surf shoppen, Rex og Stine Degnegaard, har investeret i en professionel ”surf boat”, den eneste i Danmark af sin art. Båden laver bølger på bestilling, efter styrke og sværhedsgrad.

– Hornbæk ligger lige i hjertet af Nordkysten og er en vandsportsby – en magnet for surf. Her er tit gode bølger, og det tiltrækker surfere, så der er ingen tvivl om, at her er en stærk surfkultur. Vi flyttede hertil, åbnede vores butik i foråret og oplever at stranden er fantastisk til al slags surfing. Med konkurrencen her, som bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, vil vi fejre den stærke vandkultur, der er her, siger surfer, ophavsmand og butiksejer Rex Degnegaard.

Hornbæk hilser initiativet velkommen
I dagens anledning bliver Vestre Strand omdannet til Surfers Paradise, hvor både surfere og venner kan ”hænge ud på stranden” – også selvom man ikke deltager i konkurrencen. Der arrangeres surfshow, er mulighed for at købe mad og om aftenen kan man feste videre i bedste strand-stil.

Hornbæks Turistforening er begejstrede for Degnegaards initiativ:
– Vi er glade og taknemmelige for at lokale kræfter stiller op med kort varsel og laver et publikumsvenligt arrangement på Hornbæk Vestre Strand. Det er samme uge, som vi i Hornbæk Turistforening laver UGE31-eventen, selvom denne event ikke er en del af Hornbæk Turistforenings UGE31 event, siger Olav Berntsen, formand for Hornbæk Turistforening.

FAKTA
DATO:                05. AUGUST 2017
TID:                     KL. 10 – 17
STED:                  VESTRE STRAND, HORNBÆK
PRIS:                   Deltagergebyret er 350 kr., inkl. en T-shirt fra årets event. Bræt kan lånes – dragt skal lejes.

Tilmelding sker via Hornbæk Surf Shops facebook-side: www.facebook.com/hornbaeksurfshop/ og senest 28. juli. Børn under 18 år kan deltage, hvis de kan svømme og har forældre med.

Hvis du har spørgsmål til programmet eller andet, så er du velkommen til at ringe til Rex Degnegaard fra Hornbæk Surf Shop, tlf.: 30 24 38 38.

19250169_10211627187308983_571499012_o