Nu åbner Hornbæk Surfshop

by Lotte Lund

Surfershop ts2.jpg

Rex og Stine Degnegaard fulgte Hornbæk-drømmen og åbner i morgen byens nye surfshop på Havnevej. Foto venligst udlånt af Torben Sørensen

Surfer-parret Stine og Rex Degnegaard over for et stort valg. Skulle de blive i deres perfekte rammer i Hellerup, forfølge den amerikanske drøm med stor karriere i USA og hus i Santa Cruz, den charmerende badeby ved Atlanterhavs-kysten ud for San Fransisco i Californien – eller skulle de vælge Hornbæk, som de var faldet for på deres gentagne besøg. De valgte Hornbæk, da det gik op for dem, at Hornbæk havde de kvaliteter, de søgte i deres liv. Så parret, der også står bag den internationale rådgivningsvirksomhed Initiatives, sagde farvel til det hektiske byliv i Hellerup og købte huset på hjørnet af Havnevej og Øresundsvej.

 

I morgen lørdag den 8. april 2017 åbner de her byens nye surf-shop. Alle er inviteret ned til et stykke kage og gå på opdagelse i butikken med alle de fede surfermærker. Man kan også leje cykler og surfboards og -udstyr.

Surfershop ts1

Stine og Rex fotograteret foran surfshoppen på Havnevej i slutningen af marts – nu er den sat helt i stand og åbner i morgen lørdag 8. april 2017. Foto venligst udlånt af Torben Sørensen.

”Selv om vi boede få hundrede meter fra vandet i Hellerup, var det altid Hornbæk vi tog til, når vi skulle holde fri og slappe af. Vi brugte ikke havet i Hellerup og vi havde en længsel efter nærhed og naturen. Når vi kom til Hornbæk drak vi kaffe hos Albi’s og fandt vi et vidunderligt lokalt miljø. Så vi tjekkede skoler og institutioner, og så lå beslutningen lige for,” forklarer Rex over en kop kaffe og brunsviger fra Bagt. Vi sidder i det hyggelige køkken i huset på Havnevej. Stine, der er på barsel, sidder med familiens yngste, der lige er taget op af barnevognen. Parret har også to ældre børn. Den ældste går i Nyboder Skole i København, den mellemste i Ellekildehus Skovbørnehave.

Parret, Rex med sit skæg og lidt vildtvoksende tilbagestrøgne hår, og Stine med sit rene nordiske udtryk og lange lyse hår, sidder som et moderne par, der er ved at finde balancen mellem det aktive liv ved og på havet forenet med en moderne urban livsstil. Stine mangler det sidste år af den ph.d., som hun tager på Danmarks Designskole i samarbejde med Stanford Universitetet i Palo Alto i Californien. Derfor har parret tilbragt meget tid i USA og har leget med tanken om at emigrere dertil. Deres internationale rådgivningsvirksomhed har også etableret sig med kontor i Udenrigsministeriets Innovation Centre Denmark i Palo Alto i hjertet af Silicon Valley.

I Hornbæk fortsætter parret med at være rådgivere i global sammenhæng og så passer de surfshoppen med cykeludlejning og engagerer sig lokalt.

”Når man har været ude i verden og arbejdet med forandringsprocesser i store organisationer og virksomheder er det rart at komme hjem til Hornbæk og blive grounded,” siger Stine.

Der er allerede indkøbt cykler og surf boards og andet udstyr til udlejning. Og er man til fede surfer brands, kan man godt begynde at glæde sig til surfshoppen på Havnevej åbner. Her vil man kunne finde førende danske brands som Klitmøller Collective, Lakor, Oh Dawn og Wrench Monkees. Man vil også kunne finde kendte internationale brands som Quicksilver, Roxy, O’Neill og Oakley. Og der vil blive designet t-shirts og andre accessories, hvor man vil føle stoltheden over at være fra Hornbæk. Parret ser i det hele taget Hornbæk som et nyt paradis for både surfere og aktive gæster, der vil opleve naturen på to hjul.

”Hornbæk har nogle af de bedste trails i Nordsjælland – og det siger ikke så lidt,” lyder det fra Rex.

Foruden udlejningen og surfshoppen kan man se frem til en række andre initiativer fra parrets side. De går og venter på den motorbåd, hvor de planlægger at åbne for ture til Sverige. Det kan være en tur til Mölle i Sverige eller til klatrevæggene på Kullen. Båden kan også bruges til vandski og andre aktiviteter på vandet.

“Alle gode ideer får en chance,” siger Rex.

Parret har også hyret nogle unge surferdudes, som vil tilbyde timer.

“Vi bliver ikke en hard core surfer butik. Alle skal kunne komme her og prøve tingene af,” lyder det fra parret. Men er man feinschmecker vil man ikke blive skuffet. Rex planlægger af afholde clinics, hvor eksperter vil holde foredrag og introducere det ultimative kram inden for surf og mountainbike.

Med i planerne hører også en Sunday School – hvor alle kan deltage i aktiviteter på havet tilpasset vejrgudernes humør.

”Vi vil i det hele taget være meget inkluderende – sådan som vi har oplevet, at byen er det,” siger Stine. Derfor kan man også regne med at se Hornbæk Surf Shop som en aktiv deltager i Uge 31.

”Uge 31 er fantastisk koncept, der koncentrer alt det Hornbæk står for hele året,” lyder det fra Rex.

”Det her er vores drøm. Vi har sat os ned og tænkt igennem, hvad det er vi vil. Og selv om Hellerup er vidunderlig, så er det et sted, hvor alting skal hele tiden være større og hurtigere. I Hellerup skruer man hele tid op. Her kan vi også skrue ned og opleve nærheden,” siger Stine.

 

Surfshop med de fedeste brands:

Eget brand: Hornbæk Surfshop

16602882_654884861380631_5783356838742766406_n

17620566_10155129206578890_2694468255087884414_o

Danske brands:
Klitmøller Collective

Lakor

Oh Dawn

Pleasure

Wrench Monkees.

Internationale brands:

Quicksilver

Roxy

Rip Curl

O’Neill

Oakley

Surfshoppen åbner den 8. april 2017 på Havnevej 20 i Hornbæk

Følg Hornbæk Surf Shop på Facebook.

Denne artikel er en opdateret version af portrættet i Hornbæks nye avis “Dit Hornbæk”