Foredrag i Hornbæk: Lev vel – også hvis du har rygsmerter

by Lotte Lund

tom-bendix.jpg

Professor Tom Bendix.

Få den nyeste viden om dén sygdomsgruppe af alle, der giver flest dårlige leveår: Rygsmerter.

Søndag den 23. april kl. 15-17 giver Tom Bendix, professor i rygsygdomme og hornbækker, et foredrag på Hotel Hornbækhus, hvor han vil udrydde de mange myter om rygsmerter, der stadigt lever i bedste velgående.

“I 1970’erne fik vi den opfattelse, at det er fysiske belastninger, der ødelægger ryggen.  Konsekvensen blev anbefalinger af at aflaste og skåne ryggen, hvis den gør ondt. Sygedage og pensioneringer steg enormt.  Denne opfattelse viste sig ikke at være rigtig.  Gener (arv) og bio-kemiske forandringer – måske endda bakterier? – er påvist at have langt større betydning,” siger Tom Bendix.

Tom Bendix gik på pension i 2015, med er stadigt aktiv som emeritus.  Han har gennem mange år været aktiv i forskning og udvikling af, de fleste aspekter ved rygsygdomme.

Ifølge ham skaber selve  frygten for at belaste ryggen, når det gør ondt, øget fokus på smerterne, som så forstærkes mere end nødvendigt.

“Man kan mindske ubehaget af rygsmerter ved at få en god og opdateret forståelse af, hvordan det hele hænger sammen. Har du – eller nogen i din omgangskreds – rygsmerter, eller ønsker du blot en opdatering på området vil du kunne få gavn af foredraget,” lyder det fra rygprofessoren.

FAKTA:

Foredrag på Hotel Hornbækhus – søndag d. 23.4.2017 kl. 15-17

Kr. 150,- pr. person inkl. kaffe og kage fra kl. 15.00 -15.30, og et glas vin i pausen.

Tilmelding er nødvendig:  tlf. 4970 0169

Hotel Hornbækhus, Skovvej 7, 3100 Hornbæk – www.hornbaekhus.com