Hornbækhus er Hornbæks nye hus – fuld af liv og musik

by Lotte Lund

Foto susanne buhl - Halvdanskerne-0351.JPG

Stemningen var i top, da Halfdanskerne sang danske viser, så hele salen gyngede i konferencesalen på Hornbækhus.Foto: Susanne Buhl.

Fredag aften åbnede Hotel Hornbækhus på Skovvej dørene til en ny æra. En æra, hvor fokus er på fællesskab og sociale relationer – helt i den nye ejer Lennart Lajboschitz’ ånd. Og hornbækkerne tog godt imod det første – helt udsolgte – initiativ  med fællesspisning og efterfølgende koncert med trioen Halfdanskerne.

Dørene blev åbnet kl. 18 og stemningen var høj fra starten. Snakken gik livligt ved langbordene på kryds og tværs, mens dagens ret, den gode danske klassiker braisseret nakkefilet nakkefilet, blev serveret med sovs og kartofler og salat.

17098203_10212072635829877_1491902460219697090_n-1

Der blev serveret nakkefilet, sovs og kartofler ved langborde – og der blev talt på kryds og tværs af bordene. Foto: Susanne Buhl.

Efter middagen bevægede gæsterne sig ind i hotellets store konferencelokale, men i stedet for kedelige powerpoint-præsentationer blev lokalet med det samme fyldt med livsglæde og danske viser af trioen Halfdanskerne.

Med en harmonika, en kontrabas og en guitar og et sprudlende overskud fik de tre musikanter Lars Grand, Rasmus Vennevold og Mads Westfall, salens hjerter til at slå i takt til nogle af de smukkeste, sjoveste og søde  danske viser fra nyere tid.

Foto susanne buhl - Halvdanskerne-0215.JPG

Halfdanskerne fra venstre Rasmus Vennevold, Lars Grand og Mads Westfall tog hornbækkerne med storm – og selv om de ikke havde været her før, var dem for dem, som at komme ‘hjem’. Foto: Susanne Buhl.

Der var selvfølgelig viser af Hornbæks egen Halfdan Rasmussen – som trioen delvist har taget sit navn efter med et herligt lille spil med digterens fornavn. Benny Andersen og Svantes Viser fyldte også godt i programmet lige som vi kom forbi Nyhavn med Sigfred Pedersens ‘Katinka Katinka’ – et navn, der er ved at få en ny renæssance blandt småbørn, kunne vi forstå. Med sangen ‘April April’ og ‘Kirsten og vejen fra Gurre’ kom Frank Jæger, som også har slået sine folder her på egnen, med i aftenens koncert. Eneste sang/vise skrevet af en kvindelig digter var ‘Barndommens Gade’ af Tove Ditlevsen – med melodi af Anne Linnet.

Det var første gang Halfdanskerne optrådte i Hornbæk, og de benyttede lejligheden til at stoppe op ved Halfdan Rasmussens hus i udkanten af Hornbæk Plantage.

“For os var det lidt som en pilgrimsfærd,” sagde guitarist Mads Westfall.

Aftenen sluttede med stående ovationer til trioen, der måtte give et par ekstranumre før publikum ville lade dem gå. Men efter at have sunget med på Benny Andersens ‘Go’ nu nat og gå nu lige hjem’ overgav tilhørerne sig og begav sig syngende ud i den mørke forårsnat.

Ideen til arrangementet kom fra de Tom Bendix og hustru, der havde hørt Halfdanskerne optræde under under en ferie i Blokhus og var blevet så betaget, at de bare måtte have dem til Hornbæk. Sammen Steffen Koppel præsenterede ideen for Hornbækhus og hotellets nye ejer tog godt imod.

For de mange, der var kommet for sent til at få billet i første omgang, er der nyt håb. Det er allerede aftalt, at Hornbækhus gentager succes’en med fællesspisning og koncert med Halfdanskerne den 29. september 2017.

Foto susanne buhl - Halvdanskerne-0292.JPG

Ingen kedelige powerpoint – Halfdanskerne skabte liv i konferencerummet i Hornbækhus med deres koncert fredag aften. Foto: Susanne Buhl.

Læs mere om Halfdanskerne her

Læs mere om Hornbækhus her

Se Susanne Buhls skønne billeder fra Hornbækhus her

Ny ejer på Hornbækhus: Farvel til det fornemme, ind med langborde og fællesspisning