International prisregn over hornbækker: Han er verdens bedste cykeldesigner

by Lotte Lund

Brian.jpg

Brian Hoehl fra Hornbæk med priserne German Design Award 2017, som han modtog for

Industriel designer Brian Hoehl fra Hornbæk har fået en usædvanlig god start på 2017. Brian Hoehl er specialiseret i at design cykler, og alene i år har han været nomineret til adskillige internationale designpriser – og vundet tre af dem. Og de er i en klasse, så man godt kan sige, at han designer verdens bedste cykler.

I Tyskland har han vundet German Design Award. I Taiwan  modtog han guld-versionen af  Taipei d&I Design Award. Senest fik han en IF Design Award. Det er ikke første gang Brian henter designpriser hjem, men tre i løbet af årets første måneder er alligevel over normalen – selv for ham.

Brian Hoehl er uddannet som art director og har været kreativ direktør på et af Danmarks største reklame bureauer. For ti år siden skiftede han karriere og blev i stedet industriel designer. At valget faldt på cykler er ikke en tilfældighed. Brian har været elite cykelrytter og har en stor passion for det to-hjulede køretøj.

Inspirationen til de designvindende cykler henter Brian Hoehl i og omkring Hornbæk, hvor han bor. Men han da får produceret sine cykler i udlandet – steder som Asien, Kroatien, Italien og Holland – er han på rejse  200 dage om året.

“Her  er ro og en smuk natur.  Det skandinaviske lys og havet er inspirerende for en designer som mig. Der kommer masser af ideer på en gåtur gennem Hornbæk plantage,”siger Brian.

Han er allerede et kendt navn i den international cykelbranche og arbejder for de fleste kendte cykelmærker. Men også bilbranchen og modebranchen har fået øje på designeren fra Hornbæk.

“Cykelsegmentet er en voksende og lukrativ kategori. Især oplever vi en nærmest eksplosionsagtig vækst inden for el-cykler. I Tyskland og Holland er indtjeningen på el-cykler endda større end på almindelige cykler. Vi ser også at el-cyklerne i nogen grad begynder at tage markedsandel fra de små biler. Derfor har bilbranchen fået øjnene op for at ville have cykler under deres brands,” forklarer Brian Hoehl

Et af Brians 2017 prisvindende designs er netop for et bil firma. Det er Italienske Pininfarina, som mest er kendt for at designe alle Ferraris biler. Sammen med Pininfarina har han udviklet en el-cykel, som i øjeblikket sætter standarden for, hvordan en moderne el-cykel skal se ud.

productimage_large.jpg

Med designet af Pininfarinas Diavelo el-cykel vandt Brian Hoehl i år en stor designpris i Tyskland, German Design Award 2017. Foto: PR.

Flere internationale brands står i kø for at arbejde med designeren fra Hornbæk. Senest har et af verdens mest kendte yacht-firmaer meldt sig i rækken af kunder. Men også store retail-kæder fra Tyskland, Italien, Holland og Schweiz er på kundelisten. Og senest har også tech-industrien meldt sig på banen og vil have cykler og elcykler.

“Ordrebogen er fuld, og der er nok af spændende projekter, der skal designes og produceres,” lyder det fra en glad Brian Hoehl.

HornbækBloggen ønsker til lykke!

Læs mere om  Brian Hoehl i denne artikel fra Scandinavian Traveler her

Læs mere om Brian Hoehls prisvindende Pininfarina Diavelo electric bicycle her