Ny ejer på Hornbækhus: Farvel til det fornemme, ind med langborde og fællesspisning

by Lotte Lund

IMG_0947.JPG

Den utraditionelle rigmand Lennart Lajboschitz (t.h.) var tirsdag gæst i Hornbæk Rotary ved det årlige VIP-arrangement, hvor han blandt andet løftede lidt af sløret for sine planer med Hotel Hornbækhus. Han ses her sammen med Bøje Larsen, præsident for Hornbæk Rotary Foto: Lotte Lund

Den utraditionelle rigmand Lennart Lajboschitz, der blev milliardær på salget af Tiger-butikkerne, var tirsdag aften gæstetaler hos Hornbæk Rotary. Anledningen var det årlige VIP-arrangement for sponsorerne af Hornbæk-løbet 2016. Mødet fandt sted på Hotel Hornbækhus, som Lennart Lajboschitz købte sidste år.

Mødet i Hornbæk Rotary startede som altid med et godt måltid mad. Derefter fortalte en oplagt Lennart Lajboschitz om sin utrolige karriere, som startede, da han og hans kone som helt unge overtog et parti kasserede paraplyer, som de selv satte i stand og solgte videre for at tjene til en udenlandsrejse. Det blev en god forretning og parret fortsatte med at gå kræmmervejen. I 1995 rykkede de inden døre og åbnede deres første butik på Islands Brygge. Den blev hurtigt til flere under navnet Tiger -fordi alting kostede en ti’er. I dag er der cirka 800 Tiger-butikker rundt om i verden. Og fokus er skiftet fra at tingene bare skal være billige til at være unikt designet – gerne med henblik på at skabe sociale relationer mellem ejeren og andre mennesker.

“Sociale relationer er det der betyder mest for mennesker,” lød det fra Lennart Lajboschitz, og det er det, han bruger sine kræfter på nu. Det sker blandt andet i Absalon Kirke på Vesterbro, som han købte og siden har indrettet til et populært mødested med sociale aktiviteter og fællesspisning til billig penge. Hans planer for Hornbækhus trækker på de gode erfaringer fra Vesterbro. Planerne for hotellet har ikke taget endelig form, men det er hans store ønske, at stedet fremover vil blive et sted, hvor hornbækkerne kommer og hygger sig som en helt naturlig ting.

“Lige nu udstråler hotellet, at her er lidt fornemt at opholde sig. Det skal vi have pillet ud. Min kone er lige nu i fuld gang med at opkøbe brugte lænestole og få dem ombetrukket,” sagde den glade hotelejer, som forventer at komme til at bruge en del tid her i Hornbæk.

Og hotellet er allerede begyndt at tage hul på den nye stil. Fredag den 3. marts 2017 inviterer Hotel Hornbækhus på visekoncert og fællesspisning.

Koncerten leveres af trioen Halfdanskerne. Det er et vise-show med fuld fart på fra start til slut, fyldt med kendte sange. Ikke mindst kan man glæde sig til at høre tekster af Hornbæks berømte bysbarn Halfdan Rasmussen.

Dørene åbnes kl. 18.15. Fællesspisning sker ved langborde og menuen består af langtidsbraiseret nakkefilet med lækkert tilbehør. Kl. 19.30 starter koncerten.

Billetter skal købes forud – der er begrænset antal pladser.

ann_koncert_131x180mm_hh.indd.jpg

Halfdanskerne giver koncert efter fællesspisning på Hotel Hornbækhus den 3. marts 2017.

Læs mere om arrangementet og Hotel Hornbækhus her