Dragesejlere blev presset til det yderste i dagens sejlads

by Lotte Lund

image_32236

Heller ikke H.K.H. Kronprinsen blev skånet for de høje dønninger. Foto: Henrik Hansen.

Vinden kom fra vest og dønningerne var en reminiscens fra mandagens stormvejr. En Drage bliver en uhjælpsom kommodeskuffe, når dønningerne bremser fremdriften. Til gengæld bliver besætning godt drivvåde. Selv om overdommer Christian Lerche havde proklameret muligheden for 2 sejladser i dag, tirsdag, blev det kun ved den ene sejlads.

Respekten for Ilse Jacobsen og hendes gallamiddag var så stor, at overdommer Christian Lerche undlod at starte sejlads 2. Forholdende var ellers perfekte, men ”The Dragon Gold Cup show must go on”.

Mandagens sejlads blev udsat til kl. 11.30, da det stadig blæste voldsomt og dønningerne var mere end voldsomme. Sejlerne skulle ud af havnen gennem en regulær brænding, der kunne forskrække selv de bedste Drage-sejlere. Christian Lerche lyttede og sendte først sejlerne på vandet, da brændingen var blevet testet af overdommeren selv flere gange i en RIB. Man kunne iagttage, at underholdningsværdien var enorm, for Christian Lerche tog grinende turen flere gange surferende ned af bølgerne.

Der blevet startet senere end planlagt, for sejlerne måtte have hjælp til at komme ud af havnen af mærkefartøjerne. Selv om der var kraftig modstrøm, skulle det sorte flag op før starten kunne gå. Der var hver gang kaos i pin enden af startlinjen, for feltet ville hurtigst muligt i både strøm læ og havde forventningen om bare lidt blidere bølger inde under land.

Det er svære vilkår i farvandet ud for Hornbæk, det viser resultatlisten med al tydelighed. Den kvindelige britiske skipper der vandt i søndag, tog en 35. plads i dag. Den danske favorit Jørgen Schønherr lavede en 2. plads søndag, men måtte tage til takke med en beskeden 27. plads i dag. Det giver ikke succes i Hamlet Dragon Gold Cup, hvor bedste danske hold er Nicklas Holm med OL-sejleren Jonas Høgh som midter gast. For Jonas er det sportslige succes, når han endelig vælger en ordentlig rorsmand.

image_32239(1)

Endnu et dramatisk billede fra tirsdagens sejlads. Foto: Henrik Hansen.

Besætningen fik en 3. plads søndag og en godkendt 10. plads mandag. Det giver en foreløbig samlet 4. plads og en mulig sejr som bedste amatørbesætning.

Den førende dansker er en superbesætning med Marcus Brennecke som rorsmand, legenden Jochen Schuemann og så danske Theis Palm på fordækket med en 7. plads og en 3. plads.

Kan du i Dragon Gold Cup som besætning holde dig stabilt i top 10, er du garanteret en samlet slutplacering i top 5. Vinderen af Hamlet Dragon Gold Cup skal også kunne lave top 3 placeringen, og så også sejle helt stabilt.

Tirsdag aften gælder så Gold Cups store gallamiddag med hovedsponsor Ilse Jacobsen i spidsen. Aftens absolutte største æresgæst er Drage-klassens store ikon Aage Birch, som vandt Gold Cup hele 7 gange, sidste gang i 1972 – OL-guldvinder Ole Berntsen, med fem titler. I alt har de danske besætninger vundet 32 Gold Cup titler siden 1937.

Kort efter dette års Gold Cup – den 23. september, vil Aage Birch, der har en ejendom i Hornbæk, fejre sin 90 års fødselsdag.

Dragon Gold Cup arrangeres af Hornbæk Bådeklub i samarbejde med Kongelig Dansk Yacht Club og Hellerup Sejlklub. Helsingør Kommune og Sport Event Denmark er partnere på eventen og med Ilse Jacobsen som hovedsponsoren.

Onsdagens sejladser starter kl. 12.

Følg også med i nyhederne i Facebook-gruppen ”Dragon Gold Cup 2016”

image_32240

Nanoq’s besætning med H.K.H. Kronprinsen som skipper. Foto: Henrik Hansen.