Dragon Gold Cup – en 89 –årig med slag i

by Lotte Lund

IMG_3285

Forberedelse til Dragon Gold Cup i Hornbæk. Foto: Susanne Buhl.

 

Dragon Gold Cup kan næste år se frem til at fylde 90 år. Og med den årlige kapsejlads, der i år er henlagt til badebyen Hornbæk i Nordsjælland, er ingen i tvivl om, at det ingen alder er for denne event. 80 besætninger med sejlere i alle aldre er strømmet til Danmark fra 15 lande. Det vidner om livsduelighed.

Dragon Gold Cup udmærker sig ved, at alle sejladser tæller med i resultatet Banerne er så lange, at man ikke kan se krydsmærket fra start. Med 80 både, er startlinien længere end afstanden fra havnen til stationen

Det var den norske skibsbygger John Anker, der i sin tid byggede den første drage. Længden er 8,9 meter. Bredden er 1,05 meter. Dybgangen er 1,2 meter. Vægten er 1700 kg. Storsejlet er 16 kvm. Genoaen er 11,7 kvm. og spileren 23,6 kvm.

I 1948 blev dragen udvalgt til at være olympisk båd, og danske sejlere dominerede med navne som Åge Birk og Ole Berntsen i mange år klassen og vandt også mange OL-medaljer.

I dag er tiltrækker dragen fortsat nogle af verdens bedste sejlsportsfolk, både professionelle og amatører.

Dragon Gold Cup arrangeres i år af Hornbæk Bådeklub i samarbejde med Kongelig Dansk Yacht Club og Hellerup Sejlklub. Helsingør Kommune og Sport Event Denmark er partnere på eventen og med Ilse Jacobsen som hovedsponsoren.

Program:

Lørdag kl. 18 er der åbningsceremoni – og hele Hornbæk er inviteret

Søndag kl. 12 går den første kapsejlads i gang. Kom ned og se, de 80 skibe sejle afsted.

Fra et tilskuersynspunkt bliver dagens højdepunkt, når sejlerne kommer i mål. Det forventes at ske fra kl. 15. (Det gælder alle dage)

Tirsdag er der endnu en grund til at lægge turen forbi Hornbæk Havn. Den dag forventes Kongeskibet Dannebrog med H.K.H. Prins Henrik ombord at lægge sig på rheden.

Tirsdag afholder Dragon Gold Cups hovedsponsor Ilse Jacobsen Hornbæk gallamiddag i VIP-teltet på stranden vest for havnen. Molebaren holder denne aften længe åbent.

Fredag afvikles den sidste kapsejlads. Kl. 16.30 er der Prisoverrækkelse, og her er hele byen igen inviteret til at hylde vinderne.

Velkommen på havnen

Læs alt om Dragon Gold Cup 2016 på hjemmesiden dgc2016.com