Hornbæks unge iværksætter kæmper om Hamlets Talentpris 2016

by Lotte Lund

11642094_1129366997079065_380534503_o-1

Iværksætter Frederik Lindberg fra Hornbæk er indstillet til Hamlets Talentpris 2016. Foto: Susanne Buhl.

Den unge mand bag Hornbæks digitale telefonborg, Citybook, er indstillet til Hamlets Talentpris 2016 i kategorien Iværksætteri. Den unge mand er naturligvis 20-årige Frederik Lindberg.

Citybook er en online platform, som skaber et unikt lokalt overblik til gavn for turister og borgere. På hjemmesiden finder man et fuldt opdateret og bredt overblik over lokalsamfundet: kalender, butikker, kulturer, foreninger og meget mere. Citybook startede i april 2015 og har lige siden været besøgt af omkring 20.000 personer og omsat for over 200.000 kr.

Prisen uddeles i frem kategorier: Naturvidenskab, Idræt, Kunstnerisk Talen, Iværksætteri og Håndværk.

”Citybook opstod i en kombination af min passion indenfor informationsteknologi, efterspørgslen på det, og fordi jeg er passioneret i at få et lokalsamfund til at blomstre online, forklarer Frederik.

Frederik blev for to år siden student. Siden har han dagligt knoklet for at få Citybook etableret. Sideløbende har han om aftenen og i weekenderne arbejdet som opvasker. Han er derudover frivillig i lokale aktiviteter som IT Café, Hornbæk Fodboldskole og Uge 31, hvor han er medansvarlig for IT, hjemmeside og sociale medier.

Citybook i Hornbæk har fra starten fået en overvældende positiv respons i Hornbæk.

”Jeg har derfor taget det næste skridt og programmeret en ny version, så Citybook skaleres op både nationalt og internationalt. Senest udkommer Citybook i hele Helsingør kommune i juni 2016. I form af mit iværksætterprojekt, har jeg undervejs lært en hel masse om at drive en virksomhed og især hvordan man leder et team, da jeg både har tilknyttet sælgere, udviklere, praktikanter og samarbejdspartnere m.fl., siger den ambitiøse, unge iværksætter.

”Kombinationen af informationsteknologi og iværksætteri er et perfekt match for mig, fordi det er her min fremtid ligger. Jeg brænder 100 % for mit projekt, og jeg har satset utrolig meget på det, og vil derfor studere og dygtiggøre mig indenfor samme fag,” fortsætter han.

Indstillingen til Talentprisen kommer efter opfordring fra Helsingør Kommunes erhvervskonsulent Birgit Johns Nielsen.

Det er Helsingør Kommune, der står bag Talentprisen, der uddeles for første gang den 3. juni kl. 16-17 på Kulturværftet.

Dommerne, der skal udvælge vinderne af årets talentpriser er Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Christian Holm Donatzky, formand for beskæftigelsesudvalget Allan Berg Mortensen, formand for Erhvervs- og Industriforeningen David Nilsson, sølvsmed Camilla Urban, iværksætter Andreas von der Heide, danser Marc Christensen og akvariechef i Øresundsakvariet, Jens Peder Jeppesen.

Læs mere om Hamlets Talentpris 20