Respektér arbejdet med ny promenade! Tak.

by Lotte Lund

Indsat_billede_16_02_2016_13_17

Strandpromenaden langs Øresundsvej i Hornbæk – vist ovenfra. Illustration: Helsingør Kommune

Arbejdet med den nye promenade på Øresundsvej i Hornbæk skrider planmæssigt frem, og Helsingør Kommune meddeler, at man i løbet af et par uger vil kunne se, hvordan promenaden lige så stille vokser frem. Entreprenøren Barslund glæder sig over at opleve positiv interesse fra forbipasserende borgere.

DESVÆRRE opleves det også, at folk ikke respekterer afspærringen. Nogle går endda helt ind på byggepladsen, og afspærringen ved Vestre Stejlebakke er blevet fjernet helt. Derfor advarer Helsingør Kommune nu mod denne opførsel, som kan være farlig for både store og små.

– Der arbejdes med store maskiner, og selvom de arbejdende folk er opmærksomme, så er der risiko for uheld. Det vil vi naturligvis gerne undgå. Beboere har selvfølgelig adgang til deres grunde, men øvrige, bør respektere afspærringen. Borgere til fods og på cykel, som ikke har ærinde inde langs grundene, bør benytte den sti der går bag om byggepladsen, langs klitterne ud mod stranden, lyder det advarende fra ingeniør Gitte Sommer Haastrup-Nielsen, som leder projektet. Hun er ansat i Helsingør Kommunes Center for Teknik, Miljø og Klima.

Projektet skal øge fortovsbredden på landsiden og forbedre det visuelle indtryk således, at fortovet langs by og kyst bliver en attraktiv promenade. Materialerne er ligeledes valgt, så de understøtter stedets karakter med sand, sten, grus, beton, asfalt, træ og marehalm.

Den valgte løsning forener forskellige overflader i træ og beton. De nye overflader skal nedtone matrikelskel og skaber naturlige rammer for udeservering.

Tidsplanen ser sådan ud:

Uge 5-10: adgang for ærindekørsel.

Uge 10-13: der lukkes fuldstændigt for kørende adgang.

Uge 13-20: Adgang for ærindekørsel medmindre andet oplyses.

Så alt tyder på, at vi kan glæde os til at indvie den nye strandpromenade i slutningen af maj.

Imens: LAD VÆRE MED AT FORSTYRRE ARBEJDERNE! UNDGÅ ULYKKER!