Ny bog skal hjælpe forældre konstruktivt gennem skilsmissen

by Lotte Lund

Forsiden af bogen 'Løsning frem for drama'.

Forsiden af bogen ‘Løsning frem for drama’.

Skilsmisse er en realitet for mange familier i Danmark. Næsten halvdelen er alle ægteskaber ender i et brud. Men hvordan håndterer man egentlig skilsmissen på en voksen og ansvarsfuld måde?

Hjælp til svarene finder man i Ann-Louise Mathiesens nye bog ‘Løsning frem for drama.

‘Løsning frem for drama’ er en praktisk guide til fraskilte forældre, der ønsker at skabe en positiv dialog med deres tidligere partner om deres fælles børn. Hvad kan man gøre, for at en skilsmisser ikke ender med at koste børnene urimelig smerte.

Ann-Louise Mathiesen. Pressefoto.

Ann-Louise Mathiesen er et kreativt menneske. Pressefoto.

Anne-Louise Mathiesen, der bor i Hornbæk, er uddannet coach i Mindjuice og ID terapeut ved Ole Vadum Dahl. Hun står for virksomheden Wonderwheel.dk. Hun har efter en lang karriere som professionel sangerinde blandt andet arbejdet med ledelse og personale om trivsel og kommunikation. Udover at arbejde som personlig coach og forfatter underviser hun på Savery Academy.

Bogen henvender sig til forældre, som ønsker en fredfydt skilsmisse. Det kræver blandt andet vilighed til at gøre det, der skal til. Hvordan man kommer i mål giver bogen mange praktiske ansvisninger på gennem blandt andet øvelse og gode råd og plads til selvrefleksion. Med bogen er der et godt udgangspunkt for at skabe en god dialog med en tidligere partner.

– Processen med at have fokus på løsning frem for drama i en skilsmisse kan sagtens betyde, at du skal være villig til gå på kompromis på nogen områder. Det kan godt være, du skal transportere dine børn lidt længere, end du synes er rimeligt, sørge for nogle flere ting eller hente børnene flere gange hos din eksmand/kone osv. Det kan selvfølgelig være udfordrende, men hvis disse små kompromisser betyder, at dramaet er minimeret i både i dit og dine børns liv, så overvej om du ikke synes det er prisen værd, siger Ann-Louise i forbindelse med bogens udgivelse.

Ann-Louise Mathiesen har skrevet bogen i samarbejde med Nan Rostock. I bogen trækker hun på cases, men også på erfaringerne fra sit arbejdsliv samt privatliv inklusive sit eget skilsmisseforløb.

Bogen er udkommet på forlaget Ego Libris, ISBN 9788793091528.

Vejledende udsalgspriser: E-bog 99,95 kr., Paperback 149,95 kr.

Kontakt Ann-Louise Mathiesen og læs mere om hendes virksomhed Wonderwheel her

Læs også Hornbæk Bloggen: Hornbæk-bolig er er kreativ møde mellem fortid og nutid