Hornbæk Kulturnat 2015 bliver for fuld musik

by Lotte Lund

 

Hornbæk Kulturnat er Danmarks hyggeligste og mest børnevenlige. Foto: Lotte Lund.

Alle er velkomne på fredag til en børnevenlig aften med over 55 aktiviteter med alt fra Halfdan og Shu-bi-dua til Rolls Roycer og fantastiske smagsoplevelser Her Salone, Freja og Thea. Foto: Lotte Lund.

På fredag den 18. september byder Hornbæk velkommen til en hyggelig og børnevenlig kulturnat, hvor hele bymidten spærres af for trafik, så alle kan færdes frit og trygt. Det hele starter kl. 17 i ægte Hornbæk-stil med RR Klubbens flotte biler, der kører i kortege gennem hovedgaden ned ad Havnevej til Hornbæk Havn. Her vil gæsterne i Kulturnatten kunne komme helt tæt på de mange sjældne køretøjer, som tæller mærker som Ferrari, Rolls Royce, Morgan, Morris og Karmann Ghia.

Årets Kulturnat i Hornbæk bliver i det hele taget med noget for både Halfdan Rasmussen-elskere og andre feinschmeckere i alle aldre. Overalt i byen vil der være sjove og festlige aktiviteter til ingen eller næsten ingen penge. Det gælder også en bred vifte af smagsoplevelser i gourmetklassen ledsaget af liflige toner fra levende musik, som vil fylde gader og pladser. Med andre ord, Hornbæks foreninger, butikker, restauranter sætter igen i år en ære i at levere det bedste af det bedste.

Hornbæk SoulJazzDeLuxe spiller op på Kulturnatte - det er Yasmin og Asger. Foto: SoulJazzDeLuxe.

Hornbæk SoulJazzDeLuxe spiller op på Kulturnatten – det er Yasmin og Asger. Foto: Mathilde Andersson.

Man vil kunne høre levende musik leveret af kendte navne som Kronborg Brassband, Hornbæks egne troubadourer Asger og Yasmin, hyggepianisten Peter Andreas Bredsdorff samt Catchwood Steelband. Sidstnævnte er et olietønde-orkester, der spiller swingende, caraibiske rytmer. Man vil også kunne nyde levende musik i Nybolig på Havnevej, der traditionen omdannes til pianobar (kun for voksne) og på Strandpavillonen. Og som noget af et scoop er der Shu-bi-dua sing-along koncert på Cafe Hornbæk Strand med Shu-bi-duas navnkundige guitarist Claus Asmussen i spidsen godt bakket op af Hornbæk Almost Stars.

Fem af Hornbæks restauranter disker på kulturnatten op med særlige smagstilbud og kulturnatmenuer. Det gælder Restaurant Oliva, Hansen’s Café, Søstrene Olsen, Il Vero Siciliano og Ilse Jacobsens Kurbadet. I Hornbæk Bådeklub kan man opleve Thorbjørn Berners kulinariske specialiteter til både gane og mave.

Hornbæks nye vinbutik Rexwine byder på lækre smagsoplevelser med vinsmagning og italienske specialiteter i gården. Fritidsklubben PUK på Sauntevej holder åbent hus og serverer suppe til familievenlige priser. På Bytorvet kan man købe sjove spiralkartofler, grillpølser og fadøl. Eller hvad med naturfristelser fra Ellekildehus Skovbørnehave eller kaffe og kage serveret af 2.B på Hornbæk Skole, der samler penge ind til en rejse. Dertil masser af smagsprøver m.m. i SuperBrugsen.

susanne buhl fotograf--2

Brandbilen kommer igen i år på besøg i Kulturnatten i Hornbæk og giver en tur op i brandstigen. Foto: Susanne Buhl.

Børnene har altid høj prioritet i kulturnatten i Hornbæk, og i år gælder det mere end nogen sinde. Så de mindste kan godt begynde at glæde sig – og forældrene kan glæde sig over at det meste er gratis. På biblioteket fejres Halfdan Rasmussens 100 år med stor H. Halfdans bogskab holder åbent og der serveres hindbærbrug og hvidvin og bogstavrim og konkurrencer. Ungerne kan igen i år komme til tops i stigen med en ægte brandmand på den flotte brandbil, der bliver placeret i Hovedgaden. De kan også komme med hestevogn rundt i Hornbæk fra Bytorvet. Hos Sylvest Keramik kan de prøve sig på drejeskiven. Bagefter er de nok klar til at bage deres egen vaffel i ishuset på Havnevej. Ellers kan det gøres i omvendt rækkefølge.

De to kvinder bag Galleriet Hornbæks ambitiøse udstilling med kvindelige kunstnere, galleriejer Susanne Risom og kunstner Pylle Søndergaard, der også er medlem af bestyrelsen i Kvindelige Kunstneres Samfund. Foto: Lotte Lund.

Udstillingen om den kvindelige kunstnerkoloni i Horneby er blevet forlænget, så den også er åben på kulturnatten. Her ses de to kvinder bag Galleriet Hornbæks ambitiøse udstilling med kvindelige kunstnere, galleriejer Susanne Risom og kunstner Pylle Søndergaard, der også er medlem af bestyrelsen i Kvindelige Kunstneres Samfund. Foto: Lotte Lund.

Kulturen på kulturnatten finder man blandt andet i Galleriet Hornbæk, der viser den skønne udstilling med kvindekunst fra for 100 år siden. Oplev de kvindelige kunstnere fra Horneby, som først nu er ved at finde deres retmæssige plads i historien. Og historisk interesserede vil også glæde sig over Åbent Hus-arrangementet i Historisk Forening, hvor foreningens blad nummer 100 udkommer med et tema om Hornbæk Havns historie.

På Hornbæk Havn vil der også være masser af aktiviteter aftenen igennem foruden de flotte biler. Blandt andet vil hornbækker Katrine Høyer holde foredraget ’Drop diagnosen’. Vinterbadelauget frister med et bad og friske popcorn til alle, der drister sig ud til badehuset på den yderste mole. Selv hundene er der tilbud til: Dogswim.dk tilbyder hundesvømning. Og man vil kunne nyde friskrøgede sild og makrel fra havnen røgovn så længe lager haves og Fiskehuset byder på frisklavet paella.

Carsten Rex har også fået lavet sin egen Rex Wine, som han sælger i både rød og hvid. Foto: Lotte LUnd

Carsten Rex  disker op med italienske specialiteter i Rexwine. Alle byens forretninger holder åbent med spændende tilbud. Foto: Lotte Lund

Byens forretninger vil naturligvis holde åbent og også lokke med fristende tilbud og meget, meget mere. Fra klokken 21 går en vægter syngende gennem byen. Det hele sluttes af med en aftenssang i Hornbæk Kirke under ledelse af sognepræst Bodil Olesen. Kulturnatten i Hornbæk slutter kl. 22.

Hele programmet findes blandt andet på citybook.dk, hvor det kan læses på både computer, tablet og mobiltelefon.