Phars måtte ikke lave restaurant til lands – nu serveres maden til vands

by Lotte Lund

Man keder sig aldrig i Hornbæk.

Man keder sig aldrig i Hornbæk. Dette billede blev taget af bådrestauranten Phars med glade kunder blev taget forleden, da solen endelig brød frem.

Sommeren er for nogen først lige begyndt. Det gælder blandt andet restauranten Phars, som på grund af den manglende sol først nu har kunne åbne, da maden laves og serveres fra en træjolle ud for Hornbæk Strand. Her kan man for alvor tale om Sea Food.

Bag Phars står Casper Werner Vulpius, som for sjov nu har omdøbt restauranten til SøPharsStyrelsen.

Baggrunden for at Phars er stukket til søs er, at Casper Werner Vulpius har fået afslag fra Helsingør Kommune til at drive det gadekøkken, som han sidste år solgte mad fra. Den gang var køkkenet flyttet ind i en sølvskinnende amerikansk campingvogn.

Nu har Søfartsstyrelsen givet tilladelse til at sælge maden fra søsiden.

Den kreative kok serverer frokostretter som sushi og hotdog. Om aftenen kan kunder bestille en tre-retters maritim menu. I går lød menuen på blåmuslinger som forret, jomfruhummer og hjemmelavet kage. Man kan også købe vin og drikkevarer. Da niveauet skal holdes følger der naturligvis rigtige glas med – de skal bare afleveres tilbage efter brug.

Hvis vejret holder, vil Phars holde åbent i weekenden.

Følg med i Phars’ åbningstider på Hornbæk Strand, menu m.m her

Tak for lån af foto til fotograf Torben Sørensen