Havnefesten gav 1,2 millioner kr. i omsætning

by Lotte Lund

Palle Mandrup (til højre i billedet) i sving på havnen. Foto: Susanne Buhl.

Palle Mandrup (til højre i billedet) i sving på havnen. Foto: Susanne Buhl.

Søndag aften blev der takket af for endnu en havnefest i Hornbæk. Endnu en gang var det lykkedes at samle byens børn, unge og ældre – samt en god portion udefrakommende gæster – til fest og farver.

350 frivillige leverede under Palle Mandrups kyndige lederskab endnu en gang en imponerende indsats og et smittende humør. Alt gik op i en højere enhed selv om organisationen i år var udfordret af, at også Scandinavian Beach Polo World Cup blev afholdt samtidigt på stranden lige vest for Hornbæk Havn.

Da den sidste gæst var gået, havde omkring 12.000 gæster været en del af festen, der omsatte for knap 1,2 millioner kr. Dermed var man tæt på sidste års rekord. Selv om vejret ikke just var så optimalt i år, som sidste år, må vejrguderne alligevel have haft et særligt øje til Hornbæk. Mens resten af Danmark meldte om kaos på grund af vejret festede hornbækkerne i blæsende, men tørt vejr – og solen brød hver dag langsomt, men sikkert igennem. Sølle 15 minutters regn blev det til under Hornbæk Havnefest – lige nok til at gæsterne kunne trække ind i Hyttefadet og snuppe en ekstra fadøl, mens de ventede på tørvejr.

Festen startede med et brag af en koncert med Lis Sørensen fredag aften og sluttede med et brag af en koncert med Birthe Kjær søndag. Ind i mellem blev der solgt svimlende mængder af fadøl, mad og drinks. Alene i PIratbaren på Vestre Mole, hvor der blev stegt burger og bøffer i verdensklasse, kom omsætning op i nærheden af 197.000 kr. Der blev malet på børneansigter, afviklet krabberæs og sækkeløb i børneteltet, der om aftenen blev til ViseVers-teltet og bød alle i alle aldre på sommerfest og dans med sand mellem tæerne. Ikke mindst de unge kunne her vende tilbage til rødderne i Hornbæk og se eller gense deres barndomsvenner og skolekammerater til svedige rytmer fra Hornbæks eget boyband, Sweet Charlie 5, og Danmarks bedste Beatles-kopier, Yeah Yeah Yeah.

Søndag morgen mødtes de garvede til sildebord, øl og snaps. Til denne gruppe hører beboerne på plejehjemmet Bøgehøjgaard i Hornbæk, og de gik til biddet og til snapsen. Søndag morgen var det også, at motorkøreren Thorkild Thyrring satte sin store erfaring fra racersporten ind på at speake Hornbæk Grand Prix i Sildekasse-klassen. Ikke et øje var tørt, da han nærmest fik Monacos berømte motorløb til at blegne i forhold til dramaet på Hornbæk Havn. Det lykkedes for sidste års vindere, Team Football, at forsvare titlen. Og de modtog folkets hyldest med pokalerne højt hævet fra Bådeklubbens balkon.

Og sådan kan man blive ved med at trække fine minder frem. De tapre kæmpere i plankedysten. Og de mindst lige så tapre sømænd i det traditionsrige slidskeræs, hvor der kæmpes i hjemmebyggede søfartøjer.

Traditionen med havnefest går tilbage til 1881. Hvis der alle årene har været afholdt fest på havnen, var dette års havnefest ikke mindre end den 134. i rækken.

Da Havnefestkomiteen og mange frivillige mødte på havnen mandag morgen for at rydde de sidste ting væk, var næste års havnefest allerede på tegnebrædtet. Dog vil den hårde kerne med formand Claus Bottelet, Palle Mandrup, Karin Mathiesen, Connie Schmidt (Hornbæk Havneforening) og Jørn Jensen (Hornbæk Bådeklub) dog først mødes igen i september.

– Det bliver lidt som en skilsmisse, siger Palle Mandrup, der sammen med de andre i komiteen hver formentlig har lagt på den gode side af 700 timer i planlægningen af årets fest.

– Det har endnu en gang været en fornøjelse at stå i spidsen for den store indsats. Dette kunne ikke lade sig gøre uden et helt unikt sammenhold og stærke bidrag fra vores sponsorer, siger han videre.

Og hvad skal han bruge sin tid på, nu hvor havnefesten er overstået. Ja, næste weekend skal han dyrke sin anden hobby og løbe et marathonløb.

Havnefesten er slut, men Hornbæk ligger ikke stille af den grund. Mens de sidste telte og grej fra havnefesten blev pakket sammen, åbnede Uge 31 sin information. Nu venter 140 begivenheder med fokus på sport, sundhed og velvære på at blive afviklet .

Tak til hele hele holdet bag Hornbæk Havnefest. Vi ses igen i 2016.

Tak til sponsorerne:

Christian Ingemann – Tømrer – Snedker

Vogmand Benny Rasmussen & Søn A/S Gilleleje

Trækøb

Ben & Jerrys

SuperBrugsen Hornbæk

Fiskehuset Hornbæk

Borderstone

REX Wine

Matas Hornbæk

Hornbrillen

Hornbæk Camping

Krusemynte

Bord & Bænk

Tusind Tanker

VIDA Byg A/S

Cafe Hansen

Hornbæk Fitness

FAKTA

Helsingør Dagblad

Ahrendt Jensen EL-entreprise

Ejendomsmægler Brix Vestergaard

Alle i samarbejde med:

Hornbæk Idrætsforening

Hornbæk Bådeklub

Hornbæk Havn

Hornbæk Havneforening

Bonus:

Der var i år stor dækning af Hornbæk Havnefest. Den lokale Hornbæk-fotograf Susanne Buhl opdaterede løbende på de sociale medier. Dertil gav Helsingør en fin dækning, hver dag.

Helsingør Dagblad gav en fin dækning af Havnefesten. Dog sneg der sig en lille fejl ind i en af billedteksterne... Kan du finde den?

Helsingør Dagblad gav en fin dækning af Havnefesten. Dog sneg der sig en lille fejl ind i en af billedteksterne… Kan du finde den?