HamletScenen gør klar til festival.

by Lotte Lund

Pressefoto fra Staatsschauspiel Dresdens Hamlet-opsætning, som opføres på Kronborg fra på lørdag. PR-foto: Mathias Horn

Pressefoto fra Staatsschauspiel Dresdens Hamlet-opsætning, som opføres på Kronborg fra på lørdag. PR-foto: Mathias Horn

I slotsgården på Kronborg er HamletScenen i fuld gang med forberedelserne til den store Shakespeare Festival, som starter på lørdag. Tribunen og scenen er stillet op. De næste mange dage skal garderober klargøres, teknikken skal på plads, scenografien samles, tekstanlæg afprøves og mange store og små ting skal falde på plads. Kort sagt, så summer det af liv og aktivitet på det gamle slot, hvor hver en ting man gør, skal være med respekt for kulturarven.  “Vi glæder os og vi skal nok blive klar” udtaler HamletScenens direktør, Lars Romann Engel. Programmet er bredt i år med både teater, rockmusik, klassisk koncert, film og to balletdansere, en fra New York City Ballet og en fra Den Kongelige Ballet. Unikke oplevelser i historiske rammer, under åben himmel.  “Meteorologerne lover sommervejr fra på lørdag når festivalen starter og det glæder vi os til” afslutter Lars Romann Engel.

HamletScenen åbner slotsporten for publikum og byde indenfor til Shakespeare Festival at Hamlet´s Castle fra den 1.-9. august med teater, musik, film og dans i de historiske rammer under åben himmel.

Se det fulde program på www.hamletscenen.dk