Fra høj promille til høj puls i Hornbæks Uge 31

by Lotte Lund

Strandyoga på Hornbæk Strand i Uge 31. PR-foto: Susanne Buhl.

Strandyoga på Hornbæk Strand i Uge 31. PR-foto: Susanne Buhl.

Der har været festet igennem i den nordsjællandske badeby Hornbæk de seneste uger, og det har været forrygende, men nu får tonen en anden lyd i Uge 31. I de kommende syv dage vil de fine rober og høje hæle være skiftet ud med træningstøj og løbesko. I stedet for fadøl og champagne vil tørsten blive slukket med kildevand og friskpresset juice. For det skal der til, når der skal svedes, kæmpes og grines igennem på stranden, fodboldbanerne, golfbanerne, tennisbanerne, i plantagen, i Kurbadet og på havnen og alle de andre steder, der åbnes op for de140 gratis aktiviteter som Uge 31 har på programmet. Hele byen kommer med andre ord til at summe af liv og aktive mennesker.

Der er flere måder at skabe sig overblik over de mange aktiviteter. Et trykt program kan afhentes i Hornbæks Turistinformation på Hornbæk Torv og hos flere handlende. Programmet findes også med løbende informationer og opdateringer i Facebook-gruppen ’Uge 31 i Hornbæk’. De står også i kalenderen på Citybook.dk, der kan læse på både computer, tablet og smartphone.

Ugen igennem vil man desuden kunne få programmet udleveret og få svar på sine spørgsmål i den bemandede Uge31-Information på Hornbæk Havn, der vil være åben hver dag fra fra kl. 8 til 20. Her vil der også være mulighed for at få solbeskyttelse med P20, som er Uge 31s hovedsponsor. På havnen vil der i anledning af Uge 31 hver dag kunne købes lækker kaffe fra Lagonis kaffevogn eller friskpressede frugt- og grøntsagssafter fra Hornbæks nye juicebar Det’ Lucs.

Allerførste aktivitet på programmet er mandag 26. juli 2015 kl. 7.30, hvor der startes med morgen yoga. Førstedagen slutter kl. 20 med kickoff på Hornbæk Havn med træningsekspert Rikke Cedervall Laursen, der vil give tips og tricks til at få stramme balder og højt humør. Alle er velkomne, og denne event er også gratis at deltage i.

Uge 31 afsluttes i næste weekend med Lounge Bar på Hornbæk Havn, hvor der vil blive stillet lounge stole op og spillet stemningsfuld musik. Michael Mengers fra Albi’s Kaffebar styrer baren. Sangerinden Ann-Louise Kjær Mathiesen stiller op med guitaristen Janus Nyborg, og LBK groover loungemusikken lige fra hanen.

Bag de mange aktiviteter står Hornbæk Turistforening samt frivillige fra byens forenings- og forretningsliv.

”Hele byen bakker op, fordi der er bred enighed om, at hornbækkerne selv er en af byens vigtigste ressourcer, når det handler om at tiltrække glade turister”, siger projektleder Ann Christin Mahrt, Uge 31.

”Det bliver ikke fanatisk, kun fantastisk,” tilføjer hun med et smil.

Link til program og information om Uge 31:

Facebook-gruppen ’Uge 31 i Hornbæk’

Citybook.dk