Rekordmange tilmeldt Store Badedag – du kan også være med!

by Lotte Lund

I år bliver vi endnu flere - og det bliver endnu sjovere... Foto: Susanne Buhl.

I år bliver vi endnu flere – og det bliver endnu sjovere… Foto: Susanne Buhl.

Med over 300 tilmeldte alene på Facebook-begivenheden ‘Den Store Badedag i Hornbæk’ ser alt ud til at rekorden fra 2014 på 735 friske badedyr bliver slået med flere længder. For der var ‘kun’ cirka 230 tilmeldte sidste år.

Alle er velkomne. Det er gratis at deltage – bare mød op. Du må meget gerne tilmelde dig på Facebook her

Arrangørerne håber da også, at solen vil skinne på Hornbæk Strand på fredag den 26. juni kl. 15-17, hvor Store Badedag løber af stablen. Kl. 15 åbner et lille strandmarked på Hornbæk Strand ved SunSpot og kl. 17 overlader vinterbaderne officielt havet til sommerbaderne.

Det er her ved SunSpot for enden af A.R. Friis Vej,  vi mødes til Store Badedag. Foto: Christina Uldahl.

Det er her ved SunSpot for enden af A.R. Friis Vej, vi mødes til Store Badedag. Foto: Herluf Holdt.

På strandmarkedet kan man som altid møde Bichoy Tadros som vil stå klar med både noget at spise og noget at drikke. Bichoy er forpagteren af strandens iskiosk. Han er oprindeligt fra Ægypten, og han søgte om lov til at overtage iskiosken, fordi den omgivet af sol, sand og hav mindede ham om sit hjemland. Bichoy er altid klar med et smil og god service, og af samme grund modtog han tidligere på året Hornbæks Turistpris 2015, som uddeles af Hornbæk Turistforening.

Carsten Rex har også fået lavet sin egen Rex Wine, som han sælger i både rød og hvid. Foto: Lotte LUnd

Carsten Rex har også fået lavet sin egen Rex Wine, som han sælger i både rød og hvid. Foto: Lotte LUnd

Rexwine ved Carsten Rex, der i foråret slog dørene op til den skønneste, lille vinbutik og gårdhave bag det tidligere Nordea – nu Paradis Is, vil og gerne gøre dagen til noget særligt. Han vil fra sin egen bod servere gratis smagsprøver på en række af de vine, som han selv importerer fra udvalgte vingårde i Europa. Læs mere om Rexwine her

Hornbæk Turistforenings nye logo: I love Hornbæk - hjertet er omridset af Hornbæk Sø.

Hornbæk Turistforenings nye logo: I love Hornbæk – hjertet er omridset af Hornbæk Sø.

Bibliotekets Turistinformation rykker fredag også ned på stranden og vil stå klar med information om alt det, der kommer til at ske i Hornbæk, denne sommer. Det bliver efter alt at dømme den mest aktivitetsrige højsæson i mands minde. Hornbæk har for alvor sagt farvel til krisen! Turistforeningen vil desuden have premiere på den nye ‘I love Hornbæk’-t-shirt med Turistforeningens nye logo. Det vil være muligt at købe t-shirten fra på fredag i Turistinformationen. Turistinformationen vil også uddele visitkort fra Il Vero Siciliano, den nye italienske restaurant på Øresundsvej, som ved fremvisning af visitkortet vil give rabat på pizzaslices.

Frederik Lindberg (t.v.) og Jonathan Rantzau - drengene bag  Citybook. Foto: Susanne Buhl.

Frederik Lindberg (t.v.) og Jonathan Rantzau – drengene bag Citybook. Foto: Susanne Buhl.

De mange deltagere vil også få mulighed for at lære de unge iværksættere bag byens nye digitale telefonbog ‘Citybook Hornbæk’ bedre at kende. De unge iværksættere Frederik Lindberg og Jonathan Rantzau vil arrangere en lounge, hvor de vil fortælle om deres tiltag, hvor man finder både kalender og kontaktinfo m.m. på stort set alt i Hornbæk. Se Citybook Hornbæk her

Hornbækker Mette Clemmensen og træner Lotte Søjborg. Foto: Familie-Journalen.

Hornbækker Mette Clemmensen og træner Lotte Søjborg. Foto: Familie-Journalen.

Og sidst men ikke mindst vil træner Lotte Søjborg fra træningscentret Your Healthy Life, som har forvandlet adskillige Hornbæk-kvinders figur og formkurve, give en gratis omgang cross fit-inspireret træning til alle, der har lyst til at være med.

Læs her hvordan Lotte forvandlede Hornbæks Mette Clemmensen fra selvudråbt sofakartoffel til at synes motion er sjovt! Du kan møde Mette og nogle af de andre, der har fundet ny energi i træningsfællesskabet på stranden på fredag. Læs mere om Your Healthy Life her

Vi skal naturligvis ikke glemme, at Hornbæk Vinterbaderlaugs eget kor synger kl. 16.45 og den officielle badesæson går i gang kl. 17.

Store Badedag er arrangeret af frivillige i Hornbæk på vegne af Hornbæk Turistforening. Jeg vil anbefale alle at melde sig ind i denne lille forening, som med flere medlemmer ville kunne gøre endnu mere for turismen i byen.

Læs mere om Hornbæk Turistforening og se den flotte nye hjemmeside her