Mere end 100 gode grunde til at besøge Hornbæk i Uge 31

by Lotte Lund

Uge 31 i Hornbæk er for alle. Foto: Uge 31.

Uge 31 i Hornbæk er for alle. Foto: Uge 31.

Den nordsjællandske badeby kommer også i år til at summe af sport, energi og livglæde i dagene 25. juli – 2. august. Alle er velkomne og det meste er gratis.

Den nordsjællandske badeby Hornbæk vil igen i år være et af de sjoveste steder at befinde sig i sommerferien. Det gælder ikke mindst i Uge 31, hvor byen byder på et overflødighedshorn af sport, energi og livsglæde fra morgen til aften for hele familien. Uge 31 har i år mere end 100 tilbud på programmet, hvor alle kan være med – og det meste er gratis.

Man skal også i år bare møde op til aktiviteten – gerne i god tid, hvis man vil være sikker på en plads, for holdene bliver hurtigt overtegnet!

Uge 31 er Hornbæks sunde modspil til Skagens Uge 29. Navnet refererer både til Hornbæks postnummer 3100, men finder også sted i uge 31, det vil sige fra lørdag den 25. juli til søndag den 2. august 2015.

Bag aktiviteterne står frivillige fra byens aktive forenings- og forretningsliv. Programmet tæller alt fra fodbold, løb, intervaltræning, yoga og mindfulness på stranden, tennis, kettle cross, body pump, Bobles tumletid for de små, dans, håndboldfitness, cheerleading, natsnorkling og livredning m.m. Der er virkelig noget for enhver smag og ethvert niveau.

”Hele byen bakker op, fordi der er bred enighed om, at hornbækkerne selv er en af byens vigtigste ressourcer, når det handler om at tiltrække glade turister”, siger Ann Christin Mahrt, næstformand i Hornbæk Turistforening og den ene projektleder bag Uge 31.

Initiativet til Hornbæk-ugen, som i år afvikles for tredje gang, er et af resultaterne fra en tænketank af frivillige borgere samlet af blandt andet Hornbæk Turistforening. Som led i et EU-støttet projekt under VisitNordsjælland, har der været arbejdet intensivt på at genskabe fortællingen om den klassiske og moderne badeby. Projektet skal udvikle og markedsføre det særlige liv i badebyerne. I Nordsjælland omfatter det foruden Hornbæk også Tisvildeleje, Gilleleje, Liseleje og Humlebæk.

Som noget nyt har Uge 31 i Hornbæk fået en sponsor på, som kan være med til at løfte ugen yderligere. ”Med P20 solbeskyttelse som sponsor, kan vi i år nå endnu længere ud og samtidig sikre en større synlighed for aktiviteterne. Med P20 kan vi nu sørge for genkendelige t-shirts til de alle de frivillige, store strandflag til markering af aktiviteterne samt flyers og tryk af programmer. Derudover vil der naturligvis være konkurrencer og masser af prøver på solcreme til de mange deltagere i Uge 31 i Hornbæk”, siger Tanja Bendixen Kryger, privat ildsjæl og den anden projektleder bag Hornbæk-ugen.

Afslutningen på Uge 31 finder sted lørdag den 1. august. Her samles byen til Lounge og Bar på Vestre Mole i Hornbæks hyggelige havn. Der vil stadig være aktiviteter om søndagen.

Uge 31’s store program kan findes på VisitNordsjællands hjemmeside:

www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/uge-31-i-hornbaek

Programmet kan ligeledes ses på Facebook-siden ’Uge 31 i Hornbæk’, hvor der løbende sendes informationer ud om ugens aktiviteter og indslag.