Østrigsk vinbonde serverede vine med personligt fingeraftryk

by Lotte Lund

IMG_0007

Vinhandler Carsten Rex skænker østrigsk vin til vinsmagningen i Bådeklubben. Foto: Lotte Lund

I dag var jeg til vinsmagning i Bådeklubben. Hornbæk egen vinbutik og -importør, Rexwine, havde besøg af den østrigske vinbonde Walter Glatzer, som har sin vingård i det distrikt, der hedder Carnuntum i det østlige Østrig. Det var Hornbæks nye vinhandler Carsten Rex, der havde inviteret til en hyggelig sammenkomst i Bådeklubben på Hornbæk Havn. Han er en af de få danske importører af Østrigs vin.

Selvom kun en procent af verdens vinproduktion fremstilles i Østrig, er Østrig et anerkendt og velrenommeret vinland. Vinfremstilling i Østrig er en antik dyd, der kan spores helt tilbage til ca. 700 f.kr., men særligt i løbet af de to sidste årtier har østrigsk vin vundet international anerkendelse og en lang række fornemme priser.

Vi smagte østrigske hvidvine som Grüner Veltliner Domenvogel og St. Laurent Altenberg. Og der var både lette røde og hvide vine, som vil egne sig fint til den danske sommer, og de mere fyldige, der kræver mere kraftig mad.

Jeg skal hilse fra Carsten Rex og sige, at der var vin i overskud, så man er velkommen til at komme forbi i weekenden og få en smagsprøve – og han har fået sin bevilling! Og alle vinene kan selvfølgelig også købes.

Rexwine finder du i Hornbæk Hovedgade – lige bag ved den tidligere Nordea.

Læs mere om Weingut Glatzer her

IMG_0010

Den østrigske vinbonde Walter Glatzer præsenterede en række fremragende vine fra sin egen vingård. Foto: Lotte Lund.

IMG_0011

Det østrigske vinland i den østlige del af landet. Glatzer vine kommer fra Carnuntum-distriktet. Foto: Lotte Lund.

Et udvalg af de vine, der blev serveret ved dagens vinsmagning. Foto: Lotte Lund.

Et udvalg af de vine, der blev serveret ved dagens vinsmagning. Foto: Lotte Lund.