Hele verden får smag for Hornbæk på BBC i morgen

by Lotte Lund

Nordic Cookery med blandt andre Ilse Jacobsen blev optaget i 2014 over tre dage, og er finansieret af destinationen og erhvervet i samarbejde med VisitDenmark og Landbrug og Fødevarer.  PR-foto.

Nordic Cookery med blandt andre Ilse Jacobsen blev optaget i 2014 over tre dage, og er finansieret af destinationen og erhvervet i samarbejde med VisitDenmark og Landbrug og Fødevarer. PR-foto.

Kan du se BBC Nordic og BBC Lifestyle  – og elsker du også Hornbæk og Nordsjælland?

Så hold øje med tv-oversigten, for i morgen den 6 maj 2015 kommer programmet på de to engelsk-sprogede kanaler, hvor stjernekokken Tareq Taylor blandt andet besøger Hornbæks egen Ilse Jacobsen, Shakespeares Hamlet på Kronborg, M/S Museet for Søfart samtidig med, at han introduceres til dansk mad og livsstil og selv prøver at lave danske retter af de lokale råvarer.

Tareq Taylor er en svensk chef og tv-kendis. I de seneste fire år har han medvirket i svensk tvs populære madprogram “Trädgårdsonsdag”, som ses af over en halv million svenskere hver uge. Han har også udgivet tre kogebøger, som alle er blevet bestseller.

Han er et godt eksempel på det nye og multikulturelle Sverige. Tareqs mor er halvt-engelsk og og halvt-svensk, hans far er fra Palæstina.

Når han ikke laver fjernsyn, passer han sin Slottsträdgårds Cafe i den kongelige park i Malmö, hvor en stor del af ingredienserne på menuen vokser i den store urtehave bag caféen.

– Selvom Nordic Cookery er et madprogram handler det ikke kun om fødevarer. Det er vigtigt for os også at fremhæve egnens DNA. At eksponere det kulinariske Nordsjælland gennem stærke ikoner og kreative kræfter er en ny måde at tænke turisme på. Ilse Jacobsen er et stort navn i udlandet, Bjarke Ingels’ M/S Museet for Søfart har høstet anerkendelse verden over og Hamlet-fortællingen får fornyet liv med dobbeltjubilæet i 2016. Deres fælles internationale appel, signalet om at Nordsjælland er en innovativ og kreativ destination, udover at være kendt for de historiske slotte, tiltrækker endnu flere turister, siger Birgitte Bergman, udviklings- og marketingchef, VisitNordsjælland.

Udsendelsen bliver sendt som et led i VisitDenmarks internationale markedsføring af Danmark.

Læs mere om morgendagens progem og få en forsmag på Nordic Cookery i Nordsjælland her

Se Tareq Taylors Nordic Cookery-hjemmeside her