Hornbæk i Top 10

by Lotte Lund

Når bålet er blevet til gløder og midsommersolen sænker sig, så er Hornbæk himlen på Jorden. Foto: Lotte Lund

Skt. Hans er et af de tidspunkter på året, hvor Hornbæk er allersmukkest. Når bålet er blevet til gløder og midsommersolen sænker sig, så er Hornbæk himlen på Jorden. Foto: Lotte Lund

Danmark er med sine smukke kysttrækninger et af Europas mest naturskønne lande at besøge som turist. Og et af de skønneste steder er naturligvis Hornbæk. Det er ikke kun mig og alle de mange hornbækkere, der dagligt går rundt og minder hinanden om, hvor heldige vi er at bo her, der siger det.

Den globale digitale platform The Culture Trip, der skriver om kultur og livsstil i hele verden, har netop udnævnt Hornbæk til at lille i Top 10 over de smukkeste byer i Danmark.

Sådan beskriver (i min oversættelse) The Culture Trip Hornbæk i sin Top 10-liste:

“Hornbæk er en idyllisk kystby og resort beliggende i Nordsjælland i et kystområde, der ofte omtales som den danske riviera med kort afstand til nabolandet Sveriges kyster. Bygget op rundt om en smuk, hvid sandstrand i læ af klitterne udviklede byens naturlige havn sig til en blomstrende fiskerlandsby før stedets naturlige skønhed gjorde Hornbæk til et populært turistmål. I dag henvender byen sig til den kosmopolitiske ønsker med en samling klassiske restauranter og hyggelige butikker, mens Hornbæk Plantage i udkanten af byen byder på en mere bask skønhed.”

Som kosmopolitaner, der har boet og rejst over hele verden, kan jeg kun erklære mig enig i, Hornbæk er et kultur-trip værd, uanset hvor man kommer fra.

Læs mere om Culture Trip’s Top 10-liste her

Hvis du virkelig vil have en totaloplevelse i Hornbæk, skal du komme herop den fredag den 26. juni. Her fejrer Hornbæk Store Badedag. Hundredevis af hornbækkere møder op og går i vandet på samme tid for at markere, at nu er sommeren og badesæsonen startet. Alle er velkomne til at deltage – det koster ingenting, men det er skidekoldt – undskyld, skidesjovt!

Læs mere og tilmeld dig til Hornbæk Turistforenings Store Badedag 2015 på Facebook her

Sådan så det ud sidste år, da Hornbæk åbnede badesæsonen med Store Badedag. Foto: Susanne Buhl.

Sådan så det ud sidste år, da Hornbæk åbnede badesæsonen med Store Badedag. Foto: Susanne Buhl.

Hornbæk Uge 31 er også noget, man ikke kan opleve andre steder i verden. Det er en event sprængfyldt med gratis tilbud om motion og sundhed på alle mulige måder og for alle aldersgrupper. På stranden, i havet, på havnen, i plantagen og i byen kan store og små styrke kroppen og livsglæde med et utal af tilbud, som frivillige står for. For blot at nævne nogle af aktiviteterne: Natsnorkling, yoga og meditation på stranden, Fun Battle, crawl i Øresund, mavedans, Stand Up Paddleboarding, strandgolf, ”træn til helvede og tilbage”, motorik for 0-3 årige – men der er så meget mere! Det endda gratis at deltage. Hvordan det kan lade sig gøre? Jo, alt arbejde gøres frivillig og for fællesskabet.
Læs mere om Uge 31 her

Hornbæk bobler af aktivitet og høj puls i Uge 31. Foto: Uge 31.

Hornbæk bobler af aktivitet og høj puls i Uge 31. Foto: Uge 31.

Følg med i Hornbæks erhverv, foreninger og sociale aktiviteter i Citybook i Hornbæk her