Nyt enotek i Hornbæk byder livsnydere og Italien-elskere indenfor

by Lotte Lund

Carsten Rex byder inden for i gården til sit nye enotek i hovedgaden i Hornbæk, bag den tidligere Nordea-filial. Foto: Lotte Lund.

Carsten Rex byder inden for i gården til sit nye enotek i hovedgaden i Hornbæk, bag den tidligere Nordea-filial. Foto: Lotte Lund.

Just hjemkommet fra en dejlig ferie i Rom med Piazza Navona som nærmeste nabo er savnet efter de små, smalle gyder, alle de lækre italienske specialiteter og vine stort. Heldigvis har jeg fundet ud af, at mens jeg har været væk, har hornbækkeren Carsten Rex åbnet en lille vinbutik, det man i Rom ville kalde enoteca. Og i bedste romerstil er butikken gemt lidt væk fra hovedstrøget – i gården bag det, der en gang var Nordeas filial i Hornbæk.

Rexwine-butikken er i sandhed en lille perle med fokus på udvalgte italienske specialiteter, som Carsten Rex selv importerer direkte fra diverse vingårde og producenter. På Rexwines hjemmeside kan man læse om flere af vinhusene. Blandt specialiteterne er en økologisk ufiltreret Extra Jomfru olivenolie af mærket Arké fra et familiebrug midt på Sicilien.

Rex fører også nogle sjældne, men meget delikate vine fra to østrigske vinhuse og danske specialøl fra bryggeriet Hornbeer. Disse øl er ikke, som man kunne have håbet, brygget i Hornbæk, men i Kirke Hyllinge på Midtsjælland. Bag bryggeriet står Jørgen Fogh Rasmussen, bror til tidligere statsminister og Natos ex-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Navnene og etiketterne på Hornbeers øl tyder på, at broderen har en god del mere humor, end man normalt forbinder med Fogh Rasmussen-navnet. Hvad med en Broder Rus, en Black Magic Woman-øl eller simpelthen en øl, der hedder Helge?

I den lille gård bag det tidligere Nordea har Carsten Rex stillet små borde og stole op, så han vil kunne sælge et lille glas vin eller et glas iskoldt, skummende øl til kunderne. Det kan dog endnu ikke lade sig gøre endnu, da sagsbehandlingen af ansøgningen hos Nordsjællands Politi er meget langsommelig.

Vinentusiasten Carsten Rex blev i sin tid uddannet som radio- og tv-tekniker hos Fona. Med eksamenspapiret i hånden fik han i 1979 job som tekniker i it-virksomheden Digital. Arbejdet bragte mange rejser med sig samt middage på diverse restauranter, hvor Carsten Rex lærte at værdsætte god vin til god mad. Interessen blev så stor, at han i 2002 stiftede Rexwine og gjorde drømmen om egen import af vine og specialiteter – frem for alt fra Italien – til virkelighed.

Selv om Carsten Rex har taget springet og nu har åbnet egen forretning, beholder han både livrem og seler på rent økonomisk, så til hverdag arbejder fortsat som it-konsulent. Derfor holder butikken også kun åbent torsdag til søndag. Torsdag og fredag kl. 15-19. Lørdag og søndag kl.10-16.

Måske har du allerede smagt vinene fra Rexwine uden at vide det. Carsten Rex er nemlig vinleverandør til Hornbæk Havnefest og når Hornbæk den 26. juni skyder badesæsonen i gang med folkefesten Store Badedag på Hornbæk Strand, vil Carsten Rex stå klar med små smagsprøver på hans liflige vine.

Men jeg kan roligt anbefale at slå et slag forbi den lille hyggelige og inspirerende butik. Carsten Rex har sjælen med i alle de vine, han har stående på hylderne og kan fortælle i detaljer om vinens særlige kvaliteter og historie. Priserne ligger fra 55-60 kr. og opefter, så alle kan være med. Han tilbyder også vinsmagning.

Med åbningen af den nye italienske restaurant Il Vero på Øresundsvej har Hornbæk simpelthen fået sit egen lille bid af Italien, et Little Italy. Fordelen her er, at man ikke behøver at frygte for at få ‘blyforgiftning’, som man siger, når mafiaen slår til…

P1090024

Detalje fra Rexwine. Man er ikke i tvivl om, at her banker hjertet for støvleandet. Foto: Lotte Lund.

Rexwine's egen Barbera d'Asti, som i Ekstra Bladet er anmeldt som 'Bedste Køb'. Foto: Lotte Lund.

Rexwine’s egen Barbera d’Asti, som i Ekstra Bladet er anmeldt som ‘Bedste Køb’. Foto: Lotte Lund.

Arke, økologisk ekstra jomfru olivenolie importeret direkte fra Sicilien. Foto: Lotte Lund.

Arké, økologisk ekstra jomfru olivenolie importeret direkte fra Sicilien. Foto: Lotte Lund.

Italienske specialøl fra G. Menabrea , et lille bryggeri i Piemonte, som har blev grundlagt i 1846. Foto: Lotte Lund.

Italienske specialøl fra G. Menabrea, et lille bryggeri i Piemonte, som har blev grundlagt i 1846. Foto: Lotte Lund.

Tænk, at der står en Fogh Rasmussen bag denne etiket fra Hornbeer - alene tegningen er næsten nok til at man får lyst til at smage... Foto: Lotte Lund.

Tænk, at der står en Fogh Rasmussen bag denne etiket fra Hornbeer – alene tegningen er næsten nok til at man får lyst til at smage… Foto: Lotte Lund.

Diverse italienske lækkerier, som gemmer sig på hylderne i Rex Wine. Foto: Lotte Lund.

Diverse italienske lækkerier, som gemmer sig på hylderne i Rex Wine. Foto: Lotte Lund.

En tilfreds kunde i Rex Wine, Hornbæks egen aktive Peter Storminger, som fandt et 15 år gammel flaske rom, som skal glæde en rund fødselar. Foto: Lotte Lund.

En tilfreds kunde i Rex Wine, Hornbæks egen aktive Peter Storminger, som fandt en 15 år gammel flaske rom, som skal glæde en rund fødselar. Foto: Lotte Lund.

Læs mere om Rexwine her

Føle Rexwine på Facebook her

Følg med på Hornbæk Bloggen!