Garanti for ægte julehygge i den gamle skurby i denne weekend

by Lotte Lund

Jul i Skurbyen er garanti for ægte julestemning. Foto: Hornbæk Havneforening.

Stemningen i skurbyens julemarked er fantastisk hyggelig for både børn og voksne, og de lokale sælger håndlavede varer i høj kvalitet til alle os, der hverken har tiden, talentet eller tålmodigheden. Foto: Hornbæk Havneforening.

For 3. år afholder Hornbæk Havneforening Danmarks hyggeligste julemarked i den gamle skurby på Hornbæk Havn. Det sker denne weekend, hvor de små skure, hvor fritidsfiskerne til dagligt opbevarer deres fiskegrej, omdannes til hyggelige boder, men røgvarer, brugskunst, julepynt, adventskranse og meget mere.

De fleste ting er produceret og håndlavet af de flittige hornbækkere. Sidste år købte jeg selv det, der er blevet mit yndlingshalstørklæde. Ikke billigt, men fantastisk flot og superkvalitet.

Skurbyens julemarked er åbnet lørdag kl. 11-17 og søndag kl. 11-16,
Havneforeningen byder blandt andet på gløgg og æbleskiver for 25 kr. i de hyggelige lokaler, og der er gratis hestevognskørsel rundt i Hornbæk midt på dagen begge dage.
Det er en skøn måde at se byen på.

Der vil være underholdning og julesang, og også julemanden kommer på besøg.

Søndag kl. 15 er adventsgudtjeneste i Hornbæk Kirke – for børn, derefter går man i samlet flok fra kirken cirka 15.45 til Torvet og tænder juletræet. Spejderne sælger gløgg og æbleskiver og der er godteposer til de første 200 børn. Og det stjernebesatte trio med Asger Steenholdt, Yasmin og Henrik spiller op. Gå ikke glip af disse stjernestunder, som eller kun findes i fantasien og gamle danske film.

På havnen er der begge dage igen i år konkurrence om at finde skurnisserne Albert og Sigurd, og vinderne offentliggøres kl. 15.00.

Så hvis du vil i ægte julestemning, så lad turen gå til Hornbæk Havn i denne weekend

Fra tidligere års jul i skurbyen på Hornbæk Havn. Foto: Hornbæk Havneforening.

Fra tidligere års jul i skurbyen på Hornbæk Havn. Foto: Hornbæk Havneforening.