Radikale vil have mere “Ilse Jacobsen”

by Lotte Lund

Morten Lorenzen er opstillet for Radikale Venstre i Helsingør og håber på en plads i byrådet. Foto: Radikale Venstre.

Ledelseskonsulent Morten Lorenzen er opstillet for Radikale Venstre i Helsingør og håber på en plads i byrådet. Foto: Radikale Venstre.

Hornbæk Bloggen har i forbindelse med Kommunalvalg 2013 givet alle lokale partier og deres Hornbæk-kandidat mulighed for at bringe et indlæg om deres politiske visioner. Indlæggene vil blive bragt i den rækkefølge, de bliver modtaget.

Radikale Venstres Morten Lorenzen lægger ud:

Historien om Ilse Jacobsen, Hornbæk er historien om en ildsjæl, som imod alle gode råd, har formået at skabe en virksomhedssucces – en iværksætter, der ikke stopper op, men konstant vil videre, og som loyalt bakker op om aktiviteter i hendes by.

At Ilse Jacobsen så også er en borger der virkelig ønsker at udvikle den by hun lever i gør bare sagen endnu bedre.

Ilse Jacobesen´s på-gå-mod og virkelyst er en stor inspiration. Hendes evne til at få ting til at ske bør respekteres. Ilse Jacobsen er ikke bange for at stå frem og tage ansvar, hun er heller ikke bange for at tage byen med ind i sine virksomheder, og det klæder både byen og virksomhederne.

Med et udtalt ønske og vilje til “at gøre en forskel” har Ilse Jacobsen vist at handling er mange gange bedre en ord – og det skal vi som kommunalpolitkere støtte op omkring. Lad os få mere af “Ilse Jacobsen” og tage ildsjæle med i den dialog vi har omkring udvikling af Hornbæk.

I mange år har en gruppe ihærdige kunst interesserede drømt om at få skabt et kunstmuseum på den store grund overfor “det fedtede hjørne”. Desværre en helt utopisk idé, da der ikke er økonomisk grundlag for at holde et sådan museum kørende – en simpel undersøgelse blandt eksisterende små kunstmuseer i Danmark har vist, at det slet ikke hænger sammen.

Hvorfor ikke tage Ilse Jacobsen i hånden, og få en dialog med hende om hvad man kunne gøre med denne dejlige grund, hvor løsningen lever op til den opgave som Fonden Hornbæk Kunstmuseum har fået stillet, da de fik testamenteret grunden.

Alternativet er desværre at den store grund ligger ubrugt hen, som den har gjort i mange år – og det er da rigtig trist, når nu der er nogen der gerne vil skabe noget aktivt i Hornbæk.

Så – mere “Ilse Jacobsen” – mindre diskussion – resultat “Gang i Hornbæk” som er dét vi Radikale gerne ser.

Om Morten Lorenzen:

Som erhvervsaktiv i ind- og udland har Morten Lorenzen igennem sin karrierer været med til at starte og udvikle mange virksomheder. Den erfaring vil han bruge til at skabe udviklingsmuligheder for virksomheder der vil og kan deltage i udviklingen af erhvervslivet i kommunen.

Han tror på samarbejde, på kryds og tværs af partier og holdninger. Men det skal være med folk der VIL, og som er villige til at gå den ekstra kilometer for at få det til at ske. Vilje og evne, hånd i hånd, det skaber resultater.

– Jeg ved, at der ligger et enormt uforløst potentiale i samarbejdet imellem Helsingborg og Helsingør. Det skal forløses, via fælles målsætninger, fælles projekter, fælles ideer. Og vi skal i fællesskab få de nationale politikere til at løsne op for de praktiske og lovgivningsmæssige hindringer som begrænser os i samarbejdet, siger Morten Lorenzen.

For Morten Lorenzen er uddannelse er et must.

– Vi skal sikre at vores unge har uddannelsesmuligheder i Kommunen. Vi skal også forsøge at få flere uddannelses institutioner til byen. Og så skal vi ikke glemme at vi har et universitet kun 20 minutter fra os, Campus Helsingborg som er en udløber fra Lunds Universitet. Tænk hvis vi kunne få skabt Campus Helsingør som udløber fra Københavns Universitet/DTU, siger han.

Som Radikal vil Morten Lorenzen kæmpe for at få Gang i Helsingør – ikke med vilde valgløfter, men med løftet om at vi vil samarbejde med dem som vil og kan. Og sammen kan vi løfte opgaven med at få Gang i Helsingør.

Se alle Radikale Venstres byrådskandidater i Helsingør Kommune her

Læs Helsingør Kommunes officielle side om Kommunal- og Regionsvalget den 19. november her