Cirkeline og hendes venner kommer til Hornbæk på søndag

by Lotte Lund

Det bliver superhyggeligt at møde Cirkeline og hendes venner. I

Det bliver superhyggeligt at møde Cirkeline og hendes venner.

Så er efterårsferien ved at være slut. Nyd de sidste timer sammen med dine unger og den hyggelige børneteaterforestilling Cirkeline i Tivoliland. Syng med på klassikere som Bim Bam Busse og Cirkeline har fødselsdag.

Det er Helsingør Teater, der præsenterer forestillingen på søndag den 20. oktober kl. 15 i PUK på Sauntevej, lige bag ved apoteket.

Forestillingen er Hanne Hastrup og Bendt Hildebrandts nye fortælling om Cirkeline, Frederik og Ingolf.

Jeg tror, at alle danske børn kender Cirkeline, den lille alfelignende figur, der blev skabt af Jannik Hastrup i 1957. Hun var i hvert fald fast inventar i min barndoms sort-hvide børne-tv i 1960’erne og min datter Thea, som nu er 6, har glædet sig over de samme tegnefilm som jeg gjorde i min barndom. Hun har dem på dvd.

Undervejs har Cirkeline også taget springet til det store biograflærred med hele 3 spillefilm. Den første havde premiere i 1988. Derefter var Cirkeline blevet et brand. I dag fås hun på alt fra underøj til kopper. Og hun har endda sin egen app og en stor venneskare på Facebook!

Hun er en helt enkelt figur, der bor i en tændstikæske  på skrivebordet hos den tegner, der har tegnet hende. De to mus Frederik og Ingolf er hendes bedste venner. Sammen kommer de ud på de vildeste eventyr.

Det er første gang vi skal opleve Cirkeline som teater. I denne forestilling bliver de tre venner inviteret ind i Tivoliland for at optræde for de mus, der bor dér. De giver alle deres bedste numre, men Tivolidirektøren kan ikke udstå mus, og gør hvad han kan for at sabotere projektet.

Kan Cirkeline løse problemerne?

I hovedrollen som Cirkeline ses Johanne Nørregaard-Nielsen, som blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2007.  Rollen som musepublikum varetages naturligvis af de tilstedeværende børn. Forestillingen er tilpasset børn i alderen 4-9 år.

Forestillingen varer 50 minutter.

Instruktion: Lisbet Lipschitz

Scenografi: Anikka Nielson

Musik: David L. Hildebrandt

Medvirkende: Johanne Nørregaard-Nielsen og Bendt Hildebrandt.

Billetter kan købes ved døren. Normalpris pr. billet er 80 kr. Rabat når man køber en familiebillet gældende for 1 voksen og 2 børn. En familiebillet koster 160 kr.

Cirkeline og hendes venner optræder på PUK på søndag den 20. oktober.

Cirkeline og hendes venner optræder på PUK på søndag den 20. oktober.

Læs mere om Helsingør Teater her