Dagen derpå

by Lotte Lund

Hele den ene langside blev udsolgt med 5.600 tilskuere. Der var trommer og Brøndbysange og en fantastisk stemning. Så det var bare surt, at UEFAs særlige regler sendte Barcelona videre i CL, selv om kampen endte uafgjort. Foto: Lotte Lund

Hele den ene langside blev udsolgt med 5.600 tilskuere til opgøret mellem Brøndbys og Barcelonas mesterhold. Der var trommer og Brøndbysange og en fantastisk stemning. Så det var bare surt, at UEFAs særlige regler sendte Barcelona videre i CL, selv om kampen endte uafgjort. Foto: Lotte Lund

Det var en stor aften på Brøndby Stadion igår. I mesterholdenes turnering, Champions League, for kvinder mødte de danske mestre fra Brøndby de spanske mestre fra Barcelona i 1/16-finalen. 5.600 tilskuere var mødt op for at se kampen og vise kvinderne deres opbakning. Heriblandt mange fra Hornbæk, der havde sagt ja tak til invitationen fra Brøndby som tak for sidst den varme modtagelse på havnen i Uge 31.

Der blev kæmpet bravt. Brøndbykvinderne dominerede 1. halvleg fuldstændigt og bragte sig foran 1-0 ved et mål af Anja Thorsen. I de første 45 minutter havde Barcelona ikke en eneste afslutning. Til gengæld ramte flere danske skud på målstolpen i stedet for at gå ind.

Efter pausen vendte billedet. Det virkede som om de spanske kvinder havde fået en ordentlig opsang i pausen, for pludselig var de blevet livsfarlige for det danske hold og fik hurtigt udlignet til 1-1 på et mål af Marta Corredera, som effektivt udnyttede sit holds første reelle chance i kampen. De danske kvinder var nu tvunget til at gå frem, fordi udebanemål tæller dobbelt i Champions League – en vanvittige regel i øvrigt!!

Det kostede blottelser i danske forsvar, og på det spanske holds næste og sidste målchance scorede Jelena Cankovic til1-2 til spanierne. I overtiden udlignede Simone Boye Jørgensen for Brøndby, så kampen endte 2-2.

Da den første indbyrdes kamp mellem de to hold i Barcelona endte 0-0 måtte Brøndbykvinderne se sig selv sendt ud af turneringen på reglen om flest scorede udebanemål.

Det var så ærgerligt. Dels fordi Brøndby var det bedste hold og skulle have vundet, dels fordi de danske medier endelig var kommet ud af hullerne og ikke ville gentage sommerens pinlige dækning af landsholdets vej til EM-bronze. Kampen blev kommenteret på P3 i Liga. TV2 sendte live fra Brøndby i nyhederne og på News og flere andre medier inkl. Hornbæk Bloggen(!) var også til stede.

Som repræsentant for Hornbæk var det en stor glæde og ære, at få lov at være med til spisning i Michael Laudrup Loungen før kampen med de særligt indbudte gæster, herunder blandt andre repræsentanter fra DBU, Brøndbys bestyrelse og sponsorer, ligestillingsminister Manu Sareen og Vestres Karen Ellemann-Jensen – og noget overraskende se mit navn nævnt side om side med Brøndbys største sponsorer i kampprogrammet som endnu en tak for det gode samarbejde fra Uge 31. Jeg deler ydmygt æren med alle hornbækkere, der var med til at gøre Uge 31 og landsholdkvindernes besøg til en uforglemmelig oplevelse. Jeg håber at de gode relationer kan udbygges med tiden til glæde ikke mindst for vores talentfulde fodboldpiger.

Men selv om alt tydede på sejr, var det ikke sådan det skulle gå. Alligevel skal Brøndby-kvinderne nok rejse sig, selv om de tydeligvis var meget kede af det efter kampen. De kan stadig brøste sig af at være blandt de 16 bedste hold i verden. Og så skal det naturligvis nævnes, at Fortuna-Hjørring, det andet danske hold i Champions League for kvinder, faktisk vandt deres kamp over italienske Tavagnacco med samlet 4-3 efter en 2-0 hjemmesejr over italienerne. Italienerne havde vundet det første opgør med 3-2, men mål fra Camilla Larsen i første halvleg og Laura Rus i slutfasen sikrede Fortuna-Hjørring-spillerne den samlede sejr.

Tak til Brøndby IF for at tage mit navn med i kampprogrammet. Jeg deler æren med alle de dejlige hornbækkere og ikke mindst de talentfulde fodboldpiger, vi har her i byen. Det forpligter! Foto: Lotte Lund

Tak til Brøndby IF for at tage mit navn med i kampprogrammet. Det var nok det sidste sted, jeg nogensinde havde forventet at se det på tryk. Jeg deler æren med alle de dejlige hornbækkere og ikke mindst de talentfulde fodboldpiger, vi har her i byen. Det forpligter! Foto: Lotte Lund